Over mij

Welkom op mijn website! Wat leuk dat je hier eens rond komt kijken,

Mijn naam is Anne-Floor Breet, 28 jaar oud en ik woon in het prachtige Zwolle.
In 2013 ben ik afgestudeerd in de richting Fotografie en Vormgeving en dat maakt me officieel vakfotograaf.

Mijn specialisatie ligt vooral in het fotograferen van mensen.
Of dit nou om een weddingshoot gaat, om een lifestyleshoot of om fashionfotografie: op al deze gebieden heb je te maken met mensen.

Voor mij is een foto pas geslaagd als ik de sfeer kan weergeven die ik voel en die ik zie. Als ik een gezin fotografeer dan die ik dat juist niet in een studio: het liefst ga ik naar de mensen thuis, waar iedereen zich vaker op z’n gemak voelt. Daardoor kun je de mooiste momenten vatten in een foto.
Dat mensen zich veilig, fijn en ontspannen voelen is voor mij een voorwaarde om goed mijn werk te kunnen doen.

Daarnaast werk ik graag op locatie: ik houd van het spelen met licht en de natuur.

Waar ik ook heel gelukkig van word zijn de weddingshoots. Eén van de leukste dingen om te doen. Wat is nou mooier om het geluk en de liefde van twee mensen te vangen in beeld?
Ik voel me bevoorrecht om een hele dag met een bruidspaar op trekken. Om de spanning te voelen vroeg op de dag, als de bruid zich klaarmaakt met prachtige makeup en de mooiste kapsels. De zenuwen van de bruidegom die zijn bruid ophaalt. Alle mooie momenten op zo’n dag zijn het waard om later te kunnen herbeleven. En daar mag ik voor zorgen. Prachtig toch?

Een heel ander gebied is de fashionfotografie. Ik heb een grote liefde ontwikkeld voor deze tak van fotografie. In tegenstelling tot de spontaniteit en de reportagestijl van weddingshoots, lifestyleshoots en familyshoots, kan ik hier een heel ander beeld neerzetten. Ik kan mijn creativiteit hier volop op loslaten en alles creëren wat ik wil.
Het werken met topteams van modellen, visagisten en stylisten is fantastisch. De stageperiode die ik ooit heb doorlopen bij topfotograaf Otto van den Toorn heeft me veel geleerd op dit gebied.

De variatie in de stijlen fotografie die ik doe trekken mij zo aan in dit vak en maakt mij als fotograaf ook compleet. Soms kan ik aspecten van fashionfotografie gebruiken bij de lifestyle- en weddingshoots en andersom kan ik de spontaniteit ook gebruiken in mijn fashionfotografie. Een echte win-win situatie.

Kernwoorden van mijn fotografie zijn dan ook: persoonlijk, ontspannen, speels, puur en creatief.

Neem gerust eens een kijkje op mijn website om te zien wat ik zoal heb mogen doen. En mocht je informatie willen over prijzen of samenwerkingen – neem dan gerust geheel vrijblijvend contact met me op!

Anne-Floor